Photobucket


Nak Bunuh Diri

 photo bunuhdiri.jpg

Sekumpulan remaja ternampak sorang perempuan cun berdiri di tengah jambatan seperti nak bunuh diri. Diorang pun parking la motor diorang kat tepi dan cuba nak menolong.

Leader diorang menghampiri perempuan cun itu dan bertanya, "Apa yg saudari cuba buat ni?"

"Saya nak bunuh diri", perempuan cun itu berkata.

Leader tak nak melepaskan peluang untuk mengambil kesempatan, jadi dia bertanya, "Saya tak dapat nak menghalang saudari, tapi memandangkan saudari dah nekad, apa kata saudari beri saya satu ciuman selamat tinggal?"

So pompuan cun itu pun bagi la kiss yang kaw-kaw kat leader tu.

Dah siap cium, leader berkata, " Wow, best giler ciuman tu. Kenapa saudari nak bunuh diri?"

?
?
?
?
?
?
?
?
?
?

?
?
?
?


"Mak ayah saya tak suka saya berpakaian seperti perempuan".

Pihak berkuasa mengesyaki bahawa mangsa mungkin ditolak jatuh dari jambatan itu

surat cintan dio....

Salam,

Amacam awekku.?? Lu orait ka.?? Wa harap lu ok2 je..

Awek gua, gua tlh mbaca surat lu tempohari… Apasal lu buat cenggini kat gua? Selama ni cintan gua thadap lu bkn main… Lu ingat gua main2 ka.?? Cintan gua mdlm very deep you know.! very deep purple.! Lu tarak prasan ke?

Apa yg kurangnya gua ni.?? Cuba lu cakap! Gua ni x cukup hensem ke.?? Atau lu sudah ada balak lain.?? Lu sound gua beb.! Mentang2 lu keja opis, lu ada skandal dengan mat despatch kat opis lu tu.! Mamat poyo tu lu nak? Apa barang.?? Kalo lu nak tau, gua dulupun pernah mintak jd cikgu tp x dpt. Bkn pasal gua takde kelayakan tp tadika kemas jarang amik cikgu lelaki.. Lagipun jiwa gua lbh kpd seni… Tiket konsert gua semua habis jual.! Sbb tulah gua jd tukang jual tiket konsert funfair buat sekian lamanya sampai tauke funfair tu x offer kat onglain.

Gua memang betul2 tak puas hati ni.! Lu memang bikin gua panas.! Sampai hati lu buat cam ni kat gua setelah apa yg gua dah kasik kat lu.. Lu ingat gua ni apa?!!

Awekku, lu ingat x dulu sewaktu lu & gua first time jumpa.?? Masa tu hujan... Lu takde payung.. Lu lari pegi kat bus stop.. Lu basah kuyup.. Kesian pulak gua tgk lu kesejukan.. Gua bukak jeket gua pastu kasik lu pinjam. Baek punya gua usya. Start tulah lu & gua sama2 sudah feeling2.. Gua ingat lagi lagu "Do You Know Me" masa tu kita layan menjadi lagu tema cinta gua kat lu... Gua selalu nyanyi lagu tu kat talipon public... Lu tak ingat ke.?? Ka lu dah lupa?!!

Pehal lu buat cenggini?!! Gua dah tangkap cintan maut kat lu wo.! Janganlah buat gua macamni.! Kalau lu tak suka cara gua lu cakaplah.! Janganlah krn besday lu gua hadiahkan t-shirt metallica, lu buat camni pulak kat gua. Gua tau sapa gua.. Gua memang macamni, rocker sejati.! Lu pun tau sapa gua.. Dulu lu takdepun cam ni.. Lu tak kisahpun.! Lu layan selamba je.. Tp nape skng lu berubah.? Nampak je gua rocker tp gua pun beriman jugak, beb.! Sembahyang x tinggal wo.!

Lu pikirlah sindri,.! Gua dah curahkan segala2 kat lu.. Gua dah sound mak bapak gua nak meminang lu.. Gitar Gibson secondhand gua tu gua dah gadai.. Gua buat modal nak kawin dengan lu.. Cayalah cakap gua.! Gua tak tipu.! Btl cakap lu.! Gua harap lu pikirlah baik-baik, bhai.! Kalo 1 ari nanti gua jd rock star, lu jangan nyesal.. Gua dah takde awek lain lg. Lu sorang jelah yang gua cinta.. Awek lain gua usya diorg x layan gua cakap lu.! Gua x tipu.! Betul punya cakap lu!

Akhirkata dr gua, kenang gua dlm doa makan malammu.. Sebelum gua bla, gua teringat lagu “runaway”.. Semoga lu berbahagia,.!

Yang Benar,
DIO

3 sahabat


Published by Anonmymous
ade 3 sahabat bername Gila, Gaduh & Otak.
pd 1 hari, Gaduh hilang,gila & otak mencari kemane mane tp xjumpe jugak..last2,diorg g la balai polis.bermule la dialog ini.

Polis: Ya encik boleh sy bantu?
Gila: Sy dtg nak cari gaduh.
Polis: Awak ni gile ke?!! (sambil menengking)
Gila: ye sy gile.
Polis: Ish awak ni xde otak ke?!!!
Gila: Otak ade tggu kat luar.
Polis: Awak ni mmg cari pasal! (menahan marah)
Gila: Sy bkn nak cari pasal,sy nak cari gaduh! kawan sy yg hilang..!

Rasa bersalah


Published by Mohd7jd

di suatu petang yang damai...ali berjalan-jlan di taman sambil membuang tabiatny....tengah best2 dia bejalan
dia terlihat sepasang pasangan kekasih sedang bercumbuan di bawah pohon nan rendang......
dengan slumber badak dan tanpa rasa bersalah..ali pun memanjat pokok di mana terbaring ny dan ter berlaku ny aktiviti pasangan muda tersebut.....
lalu terdengar la c ali suara-suara halus c ppuan....

Pasangan Ppuan : abang lepas jika ada apa2 yang berlaku dengan sayang mcmana?
Lalu c lelaki pun berkata.....
Pasangan Lelaki : jangan la sayang risau, lepas kejadian ini jika ada apa-apa yang berlaku kita serahkan semua ny kepada yang di Atas....
(sambil menunding jari ke atas)

Lalu c ali yang sedang asyik menonton wayang free tersebut pun dengan bengang ny turun dari pokok dan serta-merta memarahi pasangan berkenaan

Ali : Amboi2!!! korang berdua ni, korang yang merasakan kenikmatan ny...lepas 2 sesuka ati je serahkan kepada yang di Atas....

Pasangan : (terkedu) sambil rasa bersalah....

Ali : Aku cuma tengok je dari Atas pokok 2...xkan la aku yang kena bertanjunggjawab....X guna la jantan awak ni...

Cinta Lombok


Joko seorang warga dari Lombok sedang menggoda awek Melayu bernama Tipah.

Joko : Tipah, marilah ikut abang balik ke Lombok, abang membutuhkan mu di sana...

Tipah : Kepala butuh pak hang!!! (Lalu melempang Joko)

Batang BF i Lagiiii..........(tut)


Ade 4sekawan ppuan 1kolej & stay dlm 1dorm..Leen,Ekin,Zue & Fara..diorang start berbaul tentang saiz batang BF (boy fren) diorang..

Leen : u all,u tau batang BF i besar remote ASTRO..best..panjang pon mcm remote ASTRO..i Like~
Ekin : wuhuu..nice.. besar,tp pendek.. balak i nye batang botol sos Maggi..panjang 8inci tau..Laaagi best~
Zue : hrmm..besar tu je? panjang tu je? so..i la pling untung skali..batang BF i besar Lengan i ni ha..panjang pon sme panjang dgn lengan i..Lagi-Lagi-Lagiii...BEST..tau!!
Leen & Ekin : wow!! mcm negro La..

Tiba-tiba si Fara Menyampuk..

Fara : Alaa..korang ni sembang gebang La..baru besar tu..panjang tu..dah kecoh..batang BF i Lg besar..huh!
Leen,Ekin & Zue : reaLLy? besar mne? (bertanya serentak)
Fara : Besar PenseL..
Leen,Ekin & Zue : Laa..kecik jeee..hahahahaha..!!
Fara : HeLLooo~ girLssSSsss.. tu baru BULU die..ok..!!
Leen,Ekin & Zue : Hoh? (terus semua pengsan)

keesokan hari nye,balak si Fara terima 'Friend Request' dari kawan2 Fara di FB..(hahaha..)